CODI GOOGLE ANALYTICS:
polls
Segueix-nos a les nostres Xarxes socials

Pediculosi: Conèixer, prevenir i combatre aquests intrusos indesitjats en el cabell

des. 13, 2023 | NOVETATS

Els polls són petits insectes parasitaris que s’alimenten de sang. Hi ha diverses espècies de polls, però el més popular és el denominat pediculus humanus capitis. Aquesta espècie de poll viu exclusivament en el cuir cabellut humà i s’alimenta de la sang que xucla. Com a insecte parasitari, necessita un hoste per sobreviure, i quan realitza una infestació es parla de pediculosi.

El cicle vital dels polls dura uns 45-50 dies, dels quals els deu primers els passa en forma d’ou (llémena). Posteriorment aquest ou fa eclosió i en surt una nimfa (poll immadur) que triga uns altres deu dies en convertir-se en un poll adult.

La seva transmissió més freqüent és per contacte directe, ja que aquests paràsits no salten ni volen, sinó que es desplacen ràpidament pel cabell. També es poden transmetre quan es comparteixen objectes com raspalls, pintes, gorres, bufandes, tovalloles… o a través de superfícies on hi hagi estat abans alguna persona amb pediculosi, tot i que fora del cap els polls tenen una vida molt limitada en el temps.

El símptoma més habitual quan patim una pediculosi és una picor forta en el cuir cabellut, generalment a la zona al voltant de les orelles i del clatell. Aquesta picor és deguda a la reacció de la saliva de l’insecte amb la nostra pell. Els polls per si mateixos no transmeten malalties, però el fet de gratar-se pot derivar en una irritació del cuir cabellut o en una infecció de la pell.

Com podem combatre la pediculosi?

Per combatre la pediculosi podem englobar els tractaments en dos tipus: els tractaments insecticides (generalment amb permetrina o malatió) que són eficaços però poden irritar el cuir cabellut i no son aptes per tothom; i els tractaments que actuen per mecanismes físics (com les silicones, alguns tipus d’olis vegetals o alcohol benzílic), que són més tolerables en pells sensibles. Aquests tractaments s’han de repetir al cap de 7-10 dies per assegurar una total eficàcia.

A més, una eina fonamental per la detecció i la eliminació de llémenes és la llemenera, una mena de pinta especial que permet desenganxar la llémena del cabell.

Per prevenir la pediculosi és recomanable revisar sovint el cabell sobretot en les zones del clatell i les orelles, i evitar compartir objectes com pintes, raspalls o gomes de cabell. També és recomanable portar el cabell recollit alhora de fer activitats infantils, tot i que la pediculosi no és exclusiva en els infants sinó que pot afectar a persones de qualsevol edat. Existeixen productes de prevenció que cal no confondre amb els productes pediculicides.

Telèfon

977 82 60 60

Whatsapp

652 29 90 46

Direcció

Av. de Sant Jordi, 13,
43340 - Montbrió del Camp

Email

info@farmaciamontbrio.com

Horari

Dl. a Dv. 9:00h-13:30h i 17:00h-20:30h
Ds. 9:00h-13:30h

Escriu-nos

13 + 3 =

Obrir conversa
💬 Necessites ajuda?
Com et podem ajudar? 😊
Skip to content